tirsdag, juni 19, 2007

Film, film og litt attåt

Da er fem dager på kortfilmfestival ferdig. Det har vært strålende å tilbringe så mye tid i en kinosal vil jeg si. I løpet av disse dagene har vi klart å få sett alle 9 norsk kortfilm-programmene, noe som vil si 13, 5 timer kortfilm. I tillegg har vi klart å få med oss et program med libanesisk kortfilm, 30 år med animasjon og Natural Born Star. Når det gjelder kortfilmen er det skikkelig bredde i programmet, fra korte på 1 min til lange opp til en halvtime, gode, dårlige, til å grine og til å le av, fiksjon og dokumentar. Og ut fra disse 13, 5 timene har vi valgt et program til Hove på litt under to timer. Vi har prøvd å beholde noe av denne bredden, selv om vi ikke nødvendigvis har valgt med noen dårlige..synes vi da..men det er desverre ikke sånn at alle vi synes var gode fikk plass..

Animasjonsprogrammet var herlig og mange ganger en skikkelig nostalgitur i barnetv-land. Og bare så det er sagt: Kom dere til kinoen og se Natural born star til høsten. Herlig dokumentar om livet, døden, kjærligheten og havet..

Det har vært litt tid til andre ting, som en liten fest her og der for eksempel, og noen galleri-besøk til og med. I Atelier Hurra sitter søte Elin og syr og vever, og hun har fått med seg noen andre jenter også som har utsalg av sine bilder og ting, i tillegg til Elins klær og saker.

Fine lamper lagd av god gammeldags perling, lure kleshengere med kroker, og toalettmapper av dusjhetter, perfekt for det våte badetøyet!

I kunstforeningen hadde de nettopp åpnet sommerutstilling.


Disse bildene synes jeg var fine..


ikke nødvendigvis kjempebegeistret for stolen, men ideen er fin. Man kan skaffe seg forskjellige stoler på loppis o.l., male de i en grunnfarge, og spraye på ønsket stensil. Artig..
Og hvis noen skulle lure på vinnerne:
Prix UIP Grimstad og Nordisk films talentpris ble vunnet av "Tommy" som vi skal vise på Hove
Gullstolen: gjeveste pris var det "Kompisar" som stakk av med. Fin og sår film som også fikk Filmkritikerprisen.
Terje Vigen-prisen var det søteste Lowri som vant for "Grenseland" som juryen mente hele Skandinavia burde se. Dokumentar om mottaket som ligger ved Gardemoen.
Dokumentarprisen var det "Pornostjerne?" som vant, overraskende etter min mening. "Jenter og "Natural born star" fikk hederlig omtale
Timeglasset (manuspris) gikk til animasjonsfilmen "Janus" som vi også skal vise, en av mine (og de fleste andres) store favoritter. Den fikk også hederlig omtale av kortfilmjuryen.
Andre hederlige omtaler var til den fine barnefilmen "Hangman" og, også en av mine favoritter, "Herfra til månen" som vil bli vist hos oss.
Så får man med seg disse har man sett mye fin kortfilm, eller man kan prøve å få sett enda mer. Norsk kort-dvd'ene er å anbefale. Det er en undervurdert sjanger!

Ingen kommentarer: